sunnuntai 20. marraskuuta 2011

RoKi oli parempi

JHT Kalajoki koki Rovaniemellä 5-3 (2-1,2-2,1-0) tappion Rovaniemen ylpeydelle RoKille 713 katsojan todistaessa tapahtumaa. Maalivahtien torjunnat olivat RoKin Lauri Prittinen 31 torjuntaa ja JHT:n Rasmus Rinne 21 torjuntaa. Kolmannessa erässä Rokin maalivahti torjui 16 kertaa ja JHT:n maalivahti 4 kertaa. JHT painosti vahvasti kolmannessa erässä, mutta onni ei ollut myötä ja sarjan ensimmäinen tappio oli tosiasia.

Ensimmäisessa erässä RoKin kapteeni Hannu Erkkilä näytti joukkuetovereilleen esimerkkiä tekemällä ottelun avausmaalin. JHT:n tähtihyökkääjät Henri Mustonen, Aku Joki-Erkkilä ja Sami Markkasen kavensivat välittömästi tilanteeksi 1-1. Kalajoen lahja Rovaniemen jääkiekkoilulle Ville-Petteri Tirri siirsi RoKin 2-1 johtoon.

Toisessa erässä RoKin kapteeni Hannu Erkkilä kaunisteli RoKin johtolukemat 3-1:een. JHT:n ykköskenttä vastasi kavennusmaalista. Maali merkittiin Aku Joki-Erkkilälle ja syöttöpisteet jaettiin Taneli Mattilalle ja Henri Mustoselle. Erän puolivälissä JHT:n ykkösnyrkki tasoitti pelin 3-3:een. Maalin isäksi merkittiin Sami Markkanen ja syöttöpisteet Aku Joki-Erkkilälle ja Henri Mustoselle. Lauri Heinosen jääähyn aikana Roki siirtyi toisen erän lopussa ylivoimalla 4-3 johtoon.

Kolmannessa erässä RoKin kapteeni Hannu Erkkilä teki kypärätempun eli ottelun kolmannen maalinsa ja niin oli RoKi karannut 5-3 johtoon, mitkä jäivät ottelun loppunumeroiksi. JHT pelasi ottelun kolme viimeistä minuuttia ilman maalivahtia kuudella viittä vastaan, mutta onnetar ei ollut suosiollinen kalajokelaisille. Ylemmän loppusarjan ensimmäinen tappio oli tosiasia. Ensi lauantaina JHT kohtaa kotonaan Haukiputaan Ahmat.

00:00 MV PIRTTINEN Lauri RoKi aloittaa
00:00 MV RINNE Rasmus JHT aloittaa
02:59 1 - 0 ERKKILÄ Hannu (INKERÖINEN Vesa) RoKi
03:181 - 1 MUSTONEN Henri (JOKI-ERKKILÄ Aku, MARKKANEN Sami) JHT
05:48 2min THOMAS Robert JHT Estäminen
12:49 2 - 1 TIRRI Ville-Petteri (KELAHAARA Janne, KAISAMATTI Jukka) RoKi
14:15 2min KIVINEN Niko JHT Laitataklaus
14:15 2min RÄSÄNEN Tomi JHT Kampitus