maanantai 14. marraskuuta 2011

YJK/JHT kellisti Karhu-Kissat

YJK/JHT:n maalijuhlaa Kuva Hannu Tilus

C-junioreiden ykkösdivisioonan ottelussa YJK/JHT voitti Karhu-Kissat isänpäivänä jännittävien vaiheiden jälkeen numeroin 6-5 (3-1, 1-4, 2-0). Kotijoukkue aloitti vahvasti pelin Karhu-Kissoja vastaan, sillä ensimmäisen erän jälkeen tulostalululla komeilivat numerot 3-1. Kotijoukkueen ensimmäisestä maalista vastasi Jussi Letola ja syöttöpisteet kirjattin Jere Manniselle ja Konsta Härköselle. Maali oli ylivoimamaali. Vajaan minuutin kuluttua taululla oli jo numerot 2-0. Tällä kertaa asialla olivat Tuomas Vartiainen ja Jonne Tammela. Vartiainen iski maalin Tammelan syötöstä. Ylivoimalla kotijoukkue lisäsi johtonsa jo 3-0:aan, kun Kasperi Tähtelä venytti maaliverkkoja Eetu Tikkasen ja Riku Korhosen esityöstä. Tässä vaiheessa näytti siltä, että YJK/JHT vie ja Karhu-Kissat vikisee. Karhu-Kissat pääsi peliin mukaan ensimmäisen erän lopulla ja kavensi numeroiksi 3-1.

Toinen erä oli YJK/JHT:lle sysimusta. Liike katosi ja mailaa puristettiin. Karhu-Kissat otti kentän haltuunsa ja tulosta syntyi. Ensin vierasjoukkue kavensi tilanteeksi 3-2. Kotijoukkueen Jonne Tammela onnistui Tuomas Vartiaisen ja Riku Korhosen esityöstä lisäämään kotijoukkueen johdon 4-2:een, mutta sen jälkeen alkoi kotijoukueen maaliverkko soimaan. Karhu-Kissat teki reilussa kuudessa minuutissa kolme maalia ja siirtyi ottelussa johtoon numeroin 4-5. Toisen erän lopussa kotijoukkueen otti vielä tyhmän jäähyn. Kolmannesta erästä odotettiin jännitysnäytelmää: kestääkö kotijoukkueen henkinen kantti?

Kolmanteen erään luisteli voitontahtoinen ja uudestisyntynyt kotijoukkue. Mitä käärmekeittoa valmentaja Pasi Tammela syötti joukkueelleen, sitä ei tiedetä, mutta kotijoukkue taisteli kuin leijona ja siinä kellistyi Karhu-Kissat. Ajassa 51.43 valmentaja Pasi Tammela otti aikalisän, kun vierasjoukkueen pelaaja sai pienen rangaistuksen. Aikalisä tehosi. Jussi Letola tasoitti pelin Jonne Tammelan syötöstä. Konsta Härkönen iski naulan Karhu-Kissojen arkkuun ajassa 55.41. Syöttöpiste kirjattiin Tuomas Vartiaiselle. Näin Karhu-Kissat kellistettiin Kalajoella. Kotijoukkueen kokoonpanosta oli poissa Väinö Nivala, jonka käsi murtui SM-karsintasarjan peleissä. Nivala lienee kokoonpanossa seuraavissa otteluissa. Seuraavaksi YJK/JHT:llä on viisi vieraspeliä ja 3.12. Kalajoelle saapuu joukkueen vastustajaksi Suomen naisten maajoukkue.