lauantai 5. marraskuuta 2011

JHT voitti jännitysnäytelmän

JHT voitti Suomisarjan alkulohkon viimeisessä kotiottelussa S-Kiekon numeroin 4-2 (0-0, 0-2, 4-0). S-Kiekko oli lataunut otteluun erinomaisesti ja johti ottelua aina kolmannen erän viimeisille minuuteille saakka. Voidaan puhua todellisesta jännitysnäytelmästä, jossa yleisön mielestä tuomari oli näytelmän keskipiste. Yleisön ja tuomarin näkemykset erosivat siinä määrin, että kolmannen erän puolivälissä yleisö kannusti tuomaria niin, että tuntui kuin Kalajoen jäähallin katto olisi kohoillut muutaman metrin. Tuomarin toiminta ärsyynnytti JHT:n pelaajat ja niinpä ottelun viiden viimeisen minuutin aikana S-Kiekon verkko pistettiin tötterölle JHT:n pelaajien toimesta kolme kertaa. S-Kiekolle ottelu oli erittäin tärkeä, sillä alkusarjan neljäs paikka olisi pitänyt varmistaa voitolla JHT:stä, mutta nyt se jäi haaveksi hyvästä yrityksestä huolimatta.

Ensimmäinen erä oli S-Kiekon hallintaa johtuen siitä, että JHT:n pelaajat kuluttivat jäähypenkkiä puolen erän verran. JHT:n maalisssa torjui Toni Prittinen 16 laukausta ja S-Kiekon maalissa Kimmo Mäki pääsi 11 torjunnalla. S-Kiekko siirtyi toisessa erässä 0-1 johtoon Karri Kuhalammen maalilla, johon syötön antoi Cody Dion. S-Kiekko siirtyi jo 0-2 johtoon Cody Dion maalasi Karri Kuhalammen syötöstä. JHT:n pelaajat, varsinkin Robert Thomas kävi kuumana ja otti turhia jäähyjä. Thomas hankki JHT:lle tässä ottelussa kaikkiaan kahdeksantoista jäähyminuuttia. Toisen erän lopussa JHT:n Henri Mustonen epäonnistui rangaistuslaukauksessaan.

Kolmannessa erässä JHT:n maalivahti Toni Prittinen loukkaantui ajassa 47.02 jolloin maalinsuulle luisteli Jari Mäyrä. Prittinen loukkasi nivuksensa torjunnassa. JHT painoi päälle rajusti ja se tuotti ajassa 49.14 tulosta, kun Tapani Nikkilä kavensi numeroiksi 1-2 Matti Toskalan ja Sami Markkasen saadessa syöttöpisteet. JHT:n Timo Seikkula sai jäähyn ja Robert Thomas käytösrangaistuksen. Heti perään JHT:n Niko Kivinen sai jäähyrangaistuksen ja Perttu Niskakangas 10 minuutin käytösrangaistuksen, kun oli erimieltä tuomarin kanssa ja yleisön kannustuksen perusteella samaa mieltä yleisön kanssa. Tämä ärsyynytti JHT:n pelaajat ja niinpä JHT:n Janis Purins pisti laatan verkon perille alivoimalla Tomi Gronoffin ja Timo Seikkulan järjestäessä maalintekopaikan. JHT:n tasoitusmaali saattoi S-Kiekon joukkueen paniikkiin ja niinpä JHT:n Kai Yli-Untinen siirsi kotijoukkueen johtoon ajassa 56.05. Erän lopussa S-Kiekko pelasi kuudella viittä vastaan, mutta JHT:n taitava maalitykki Henri Mustonen pisti kiekon tyhjiin ottelun viimeisellä sekunnilla.

RoKi voitti Ahmat Haukiputaalla numeroin 2-7 ja varmisti paikkansa ylemmässä loppusarjassa. IPK voitti Hermeksen numeroin 6-4 ja varmisti näin, ettei Hermeksellä ole mahdollisuuksia neljän parhaan joukkoon alemmassa loppusarjassa. Lämärit voitti RJK:n ja varmisti sen, että RJK:lla on enää teoreettinen mahdollisuus selvitä ylempään loppusarjaan, sillä sen on voitettava huomenna Ahmat ja IPK:n olisi voitettava S-Kiekko. Näyttää siltä, että S-Kiekko on neljäs joukkue ylemmässä loppusarjassa huolimatta tämän päiväisestä tappiosta JHT:lle.

00:00 MV PRITTINEN Toni JHT aloittaa
00:00 MV MÄKI Kimmo S-Kiekko aloittaa
03:12 2min YLIKANTOLA Juha S-Kiekko Kiinnipitäminen
03:55 2min NISKAKANGAS Perttu JHT Estäminen
15:58 2min KIVINEN Niko JHT Korkea maila
18:04 2min GRONOFF Tomi JHT Kampitus
18:44 2min THOMAS Robert JHT Ryntäys

20:34 2min NISKAKANGAS Perttu JHT Koukkaaminen