sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Vajaamiehinen JHT hävisi Naantalissa

Timo Seikkula (kuva Hannu Tilus)

Vajaalla kolmella kentällisellä matkaan lähtenyt JHT kärsi kirvelevän tappion Naantalissa VG 62:lle numeroin 6-5 (2-1,2-2,2-2). JHT:n Tomi Gronoff oli sairastunut eikä siksi ollut mukana Nantalissa. JHT:llä oli yhdeksän hyökkääjää ja viisi puolustajaa. Tästä huolimatta joukkue taisteli leijonan lailla. VG 62:n maalivahti Niklas Wevar torjui 40 laukausta torjuntaprosentin ollessa 88,89. JHT:n maalivahti Rasmus Rinne torjui 30 laukausta torjuntaprosenti ollessa 83,33.

Kotijoukkue aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä, mutta JHT tasoitti Jani Purinsin maalilla, johon antoi syötön Robert Thomas. Erän lopulla JHT:n Taneli Mattila sai jäähyn huitomisesta ja 10 minuuti käytösrangaistuksen. Näin JHT joutui pelaamaan neljällä puolustajalla.

Toisen erän alussa JHT:n tehomiehet tasoittivat pelin. Henri Mustonen maalasi Sami Markkasen ja Timo Seikkulan esityöstä. Vajaan 20 sekunnin kuluttua JHT siirtyi johtoon Kai Yli-Untisen maalilla. JHT:n puolustaja Lauri Heinonen sai huitomisesta jäähn ja JHT joutui pelaamaan nyt ainoastaan kolmella puolustajalla. Kotijoukkue tasoitti pelin ja siirtyi ylivomalla 4-3 johtoon JHT:n joukkuerangaistuksen aikana.

Henri Mustonen tasoitti pelin rangaistuslaukauksella kolmannen erän alussa. Kotijoukkue meni uudelleen johtoon, mutta JHT ei luovuttanut. Timo Seikkula tasoitti pelin Kai Yli-Untisen ja Lauri Heinosen saadessa syöttöpisteet. VG 62 onnistui maalinteossa ajassa 54.32. Kotijoukkueen saadessa laitataklauksesta jäähyn JHT ei onnistunut kaventamaan. Valmentaja Santtu Viitaluoma otti aikalisän ajassa 57.56 ja JHT pelasi ottelun lopun kuudella viittä vastaan, sillä maalivahti Rasmus Rinne otettiin vaihtoaitioon. JHT ei onnistunut tasoittamaan peliä, vaikka maali ns. roikkui ilmassa. Tämä oli todella kirvelevä tappio, jos ajatellaan tavoitetta sarjassa kolmeen parhaan joukkoon sijoittumisessa.

00:00 MV WEVAR Niklas VG-62 aloittaa
00:00 MV RINNE Rasmus JHT aloittaa
06:54 1 - 0 VIRTANEN Matti (NIEMI Jarno, MÄENPÄÄ Marko) VG-62
08:21 1 - 1 PURINS Janis (THOMAS Robert) JHT
09:50 2 - 1 HAKULINEN Anrei (PUSA Heikki, RUUSUNEN Santeri) VG-62
10:50 2min MÄENPÄÄ Marko VG-62 Kiinnipitäminen
16:25 2min MATTILA Taneli JHT Huitominen
16:25 10min MATTILA Taneli JHT Käytösrangaistus