sunnuntai 19. helmikuuta 2012

JHT Kalajoki konttasi kotonaan

JHT Kalajoki hävisi Suomisarjan jääkiekko-ottelussa lauantaina FoPSille nuemroin 4-5 (1-2,1-2,2-1). JHT lähti otteluun jälleen kapealla materiaalilla ja nyt oli poissa myös joukkueen tehokkain pelintekijä Sami Markkanen. Myös Tomi Gronoffin poissaolo on merkittävä tekijä JHT:n pelissä. JHT kuitenkin painosti ensimmäisessä erässä ja tolpat kolisivat puolenkymmentä kertaa, mutta kiekko osannut maaliin saakka. JHT aloitti maalinteon Henri Mustosen maalilla, johon syöttäjäksi merkittiin Lauri Heinonen. Tuomarit antoivat jäähyjä varsin tarkalla linjallaja niistä osalliseksi pääsi myös kotijoukkueen Tapani Nikkilän, jonka aikana vieraat tasoittivat pelin. Kesken kovan junkkaripainostuksen FoPS Oskari Savijoki pääsi karkaamaan puolustukselta ja niittasi kiekon yläpesään. JHT pääsi pelaamaan erän lopussa pitkän tovin viidellä kolmea vastaan. Näin surkeaa ylivoimapeliä ei Kalajoen jäähallissa ole tällä kaudella ennemmin nähty.

Toisen erän alussa FoPS siirtyi jo kahden maalin johtoon. JHT:n Lauri Heinonen kavensi tilanteeksi 2-3 Artturi Puoskarin ja Jani Rahkolan esityöstä. Toisen erän viimeisellä sekunnilla FoPSille kirjattiin kiistanalainen neljäs maali. Olisiko tuomarin pitänyt puhaltaa peli aikaisemmin poikki?
Oliko kiekko maalivahdin hallussa vai ei?

Kolmanteen erään kotijoukkue lähti taistelemaan, mutta suunnitelma puuttui. Rusettiluistelun kautta tuloksia ei synny. Vieraat sen sijaan onnistuivat maalinteossa, kun kotijoukkue ei saanut purettua kiekkoa omalta alueeltaan. FoPSin Jesse Suvisuo sai nostaa maalivahti Jari Mäyrän edestä kiekon suoraan oikeaan yläpesään. JHT:n takaa-ajoa heikensi Artturi Puoskarin saama 2+2 minuuttia korkeasta mailasta. Ajassa 52.33 Henri Mustonen viritti toivon kipinän laukomalla JHT:n kolmannen maalin Niko Kivisen syötöstä. Valmentaja Santtu Viitaluoma otti aikalisän ajassaa 58.16 ja maalivahti Jari Mäyrä luisteli vaihtoaitioon. JHT painoi kuudella kolmea vastaan, sillä FoPSin kaksi pelaajaa lämmitty jäähypenniä. Henri Mustonen latasi hirmulämärin, mikä upposi FoPSin verkkoon. Tähän kuitenkin loppui JHT:n kiri, sillä ottelu loppui ja selkeästi heikompi joukkue voitti ottelun.

00:00 MV MÄYRÄ Jari JHT aloittaa
00:00 MV SALO Valtteri FPS aloittaa
04:07 1 - 0 MUSTONEN Henri (HEINONEN Lauri) JHT
05:01 2min NIKKILÄ Tapani JHT Korkea maila
06:37 1 - 1 YV RANTANEN Tommi (ERKKILÄ Mika, KUUSISTO Matti)FPS
11:21 1 - 2 SAVIJOKI Oskari FPS
12:32 2min KUJALA Joni FPS Huitominen
13:46 2min NIEMELÄ Micke FPS Pelin viivyttäminen - kiekko katsomoon