lauantai 11. helmikuuta 2012

KeuPaHT voitti kotonaan

JHT Kalajoki kärsi 11-5 (6-3,2-2,3-0) tappion Keuruulla KeuPaHT:tä vastaan pelatussa Suomen sarjan jääkiekko-ottelussa. JHT taisteli leijonan lailla vain kahdella kentällisellä pelaten. JHT:n mukana oli vain kuusi hyökkääjää: Kai Yli-Untinen, Janis Purins, Henri Mustonen, Matti Haataja, Tapani Nikkilä ja Matti Toskala sekä viisi puolustaajaa Timo Seikkula, Tomi Räsänen, Lauri Heinoen, Perttu Nikakakangas ja Teemu Jäske sekä maalivahdit Rasmus Rinne ja Jari Mäyrä.
JHT Kalajoki pelasi siis kahdella kentällä ja ylläpiti hirmuvauhtia, sillä KeuPaHT:n maalivahti Petri Pitkänen torjui ottelussa 43 laukausta ja JHT:n maalivahdit 29 laukausta. On luonnollista, että kahdella kentällä pelatessa pelaajat eivät jaksa puolustaa ja silloin vastahyökkäykset ovat tuhoisia. JHT:n valmentaja Santtu Viitaluoma oli tyytymätön tuomarityöskentelyyn ja katsoi tuomareiden auttaneen KeuPA HT:tä tarpeettomasti.

Ensimmäinen erä päättyi kotijoukkueelle 6-3. JHT Kalajoen maaleista vastasivat Henri Mustonen yhdestä ja Tapani Nikkilä kahdesta. JHT kavensi toisessa erässä tilanteeksi 6-4 Henri Mustosen toisella maalilla. Sen jälkeen jäähyt sotkivat peliä ja JHT:n kapea materiaali ei pystynyt pidättelemään KeuPaHT:n hyökkäysintoa, vaan kotijoukkue siirtyi 8-4 johtoon. Toisen erän lopussa JHT:n Tapani Nikkilä teki ottelussa kolmannen maalinsa eli ns. kyprätempun. Ottelu oli toisen erän jälkeen tilanteessa 8-5. Kolmannessa erässä JHT:n pelaajat olivat jo maitohapoilla ja kotijoukkue teki vielä kolme maalia lisää. Näin ottelu päättyi numeroihin 11-5. On kuitenkin annettava täysi tunnustus JHT:n joukkueen mahtavalle taistelulle.