sunnuntai 14. lokakuuta 2012

HU-Kalajoki murskasi SuRVon

HU-Kalajoki voitti kotonaan puhtaasti 3-0 (25-14, 25-18,25-9) Susiraja Volleyn Liperistä. Vierasjoukkueella on mukana vai seitsemän pelaajaa eikä liberoakaan ollut käytettävissä. Valmentaja oli hirvimetsällä ja joku pelaajista oli lomalla Kreikassa ja kolme muut pelaajaa oli poissa jostain muusta syystä. Joukkue pelasi kuitenkin kun pakko oli.

HU-Kalajoki pelasi tänään huomattavasti terävämmin kuin eilen. HU-Kalajoella on nyt koossa kaikkien aikojen paras joukkue. Tällä joukkueella mennään SM-liigan karsintaan niin, että morkoonit soi. Tämän ottelun sankari oli brasilialainen keskitorjuja Rildo Alves Dias, joka teki ottelussa 16 pistettä, joista puolet oli todella näyttäviä torjuntoja. Toinen brasililaispelajaa 196 cm pitkä passari Italo Do Nascimento loisti tässä pelissä niin passarina kuin syöttäjänäkin. Italo syötti todella vaikeita ja ratkaisi kolmannen erän kahdeksan syötön putkellaan. Italo syötti peräti neljä ässäsyöttöä. Nämä molemmat brassit mahtuisivat mihin tahansa SM-liigan joukkueeseen. Henri Hölsönmäki jatkoi eilisiä vahvoja esityksiään tänään. Hän oli kotijoukkueen toiseksi tehokkain pelaaja ensimmäisessä erässä, jossa nostopeli oli erittäin hyvää. Vieraat tosin syöttivät peärti kuusi palloa pitkäksi. Ensimmäisessä erässä SuRVolla ei ollut pienintäkään saumaa ja se käytti aikalisänsä tilanteissa 16-11 ja 20-12.

Toisessa erässä kotijoukue nukahti ja vieraati siirtyivtä 2-6 johtoon, mutta Santeri Rytkyn mainon syöttöpelin seurauksena tilanne kaventui 6-6:een, jolloin SuRVo käytti ensimmäisen aikalisänsä. Sen jälkeen ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Kotijoukkueen kapteeni Ville Lehtinen oli liekeissä tänään iski kolme pistettä, nosti loistavasti ja syötti todella vaikeita. Toisen erän näyttävintä peli pelasi Rildo Alves Dias, joka iski kolme näyttävää pommia vierakenttään ja syötti yhden ässän. Henri Hölsönmäki pelasi edelleen hyvin, tosi sekaan mahtui pari syöttövirhettäkin. Tässä erässä loistava yleispelaaja Taavi Sadam nakutti kolme pistettä ja syötti yhden ässän. Hänellekin tuli pari syöttövirhettä. Jaakko-Matti Joensuu onnistui libero erinomaisesti ja päätti kaksi hyökkäystäkin pisteen arvoisiin suorituksiin. HU-Kalajoki käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 13-11 ja SuRVO käytti toisen aikalisänsä tilanteessa 17-13.

Kolmas erä oli läpihuutojuttu, sillä ponnettomasta SuRVosta ei ollut vastusta. Tässä erässä 195 cm pitkä Teemu Haka, joka pelasi viime kauden Tiikereiden joukkueessa, teki nyt kolme pistettä. Rildo torjui näyttävästi kolme kertaa ja päätti kaksi näyttävää hyökkäystä. Kolmas erä oli brassipassari Italo Do Nacimenton näytöstä. Kolme ässäsyöttöä ja loistavia jujutuksia. Myös Taavi Sadam teki tässä erässä kolme pistettä, kaksi hyökkäyspistettä ja yhden torjuntapisteen sekä syötti erittäin kovia syöttöjä. HU-Kalajoen joukkueen vahvuus on tasaisuus. Heikko lenkkiä ei ole. Nyt vain toivoisi runsaampaa yleisöä, sillä HU-Kalajoen joukkue on nyt kaikkien aikojena paras HU-Kalajoen joukkue.