keskiviikko 17. lokakuuta 2012

JHT:lle tappio Vaasassa

JHT:n pelaaja Red Ducksin maalissa ja maalivahti lennossa. (kuva Hannu Tilus)

JHT Kalajoki hävisi Vaasassa Suomisarjan jääkiekko-ottelussa Red Ducksille numeroin 6-4 (2-1,2-2,2-1). JHT:ltä oli poissa tästä pelistä joukkueen maalikuningas Henri Mustonen sekä hyökkääjät Kai Yli-Untinen, Jarno Palola sekä puolustaja Juha Lehtomäki. Heitä korvaamassa olivat lainapelaajat Ville-Petteri Tirri, Janne Maliniemi ja Janne Kelahaara. JHT:n maalissa torjui tämän kauden ensimmäistä peliään Jari Mäyrä torjuen 41 laukausta torjuntaprosentin ollessa 87,28.

JHT siirtyi ensimmäisessä erässä johtoon Janne Maliniemen rangaistuslaukauksella. Erän puolivälissä Red Ducks tasoitti Jani Nylundin maalilla ja siirtyi 2-1 johtoon Jani Kiviniemen maalilla. Maalivahtien torjunnan ensimmäisessä erässsä olivat JHT:n Jari Mäyrä 17 torjuntaa ja Red Ducksin Matti Höylä 10 torjuntaa.

Toisessa erässä JHT:n Lauri Laakko tasoitti pelin Timo Seikkulan ja Sami Markkasen saadessa syöttöpisteet. Kotijoukkue siirtyi uudelleen johtoon Jani Nylundin maalilla. JHT tasoitti alivoimalla pelin Ville-Petteri Tirrin maalilla, johon syöttäjiksi merkittiin Markus Sauvola ja Janne Kelahaara. Red Ducks siirtyi jälleen johtoon Mati Koposen maalilla. Erä oli erittäin tasainen ja maalivahtien torjunnat toisessa erässä olivat JHT:n Jari Mäyrä 16 torjuntaa ja Red Ducksin Matti Höylä 18 torjuntaa.

Kolmas erä alkoi JHT:n kannalta murhellisesti, sillä Red Dcuks siirtyi jo 5-3 johtoon. JHT käytti aikalisänsä ja käytti vielä toisenkin. Erän lopussa JHT otti maalivahdin pois kentällä ja painoi kuudella viittä vastaan. Tomi Gronoff nosti vielä toivon kipinää laukomalla kavennusmaalin Ville-Petteri Tirrin ja Janne Maliniemen esityöstä. Red Ducksin Kristaps Nimanis kaatoi kylmää vettä JHT:n niskaan laukomalla kotijoukkueen kuudennen maalin ajassa 58.28. Se oli viimeinen niitti JHT:n arkkuun. Tappio oli tässä ottelussa oli tosiasia. Seuraava ottelu JHT:llä on Hermestä vastaan Kokkolassa perjantaina 19.10.2012 ja sunnuntaina klo 17.00 Kalajoella vastaan asettuu S-Kiekko.