lauantai 13. lokakuuta 2012

HU-Kalajoki voitti Team Trust Perinnän/ Puijo Volleyn

HU-Kalajoki aloitti sarjakautensa kotiluolassaan voitokkaasti.

HU-Kalajoella ei ollut vaikeuksia kuopilaisen Team Trust Perinnän kanssa, vaan kotivoitto kirjattiin puhtaasti 3-0 (25-19, 25-17, 25-16). Ensimmäisessä erässä kotijoukkue siirtyi passari Italo do Nascimenton syötöillä selvään johtoon. Italo do Nascimento syötti kaksi ässäsyöttöä. 202 cm pitkä keskitorjuja Rildo Alves Dias torjui kaksi pistettä ja paukutteli keskeltä neljä pistettä. 27-vuotias ja 191 cm pitkä hakkuri Henri Hölsönmäki pelasi virheettömän ensimmäisen erän tehden neljä pistettä. 22-vuotiaalla ja 191 cm pitkällä Taavi Sadamilla on kovat syötöt ja nytkin hän syötti kaksi ässäsyöttöä ja sai aikaan kaksi hyökkäyspistettä. 205 pitkä ja 20 vuotta vanha keskitorjuja Santeri Rytky sai aikaan kaksi hyökkäyspistettä. HU-Kalajoella oli ensimmäisessä erässä neljä vastaanottovirhettä. Ville Lehtisellä ei ollut paras päivänsä, sillä hänen hyökkäysen onnistumisprosentti oli vain 25% ja torjunnassakin hänet ohitettiin usemman kerran.

Toisen erän sankari oli Rildo Alves Dias torjumalla kaksi pistettä ja päättämällä neljä hyökkäystä pisteen arvoisesti. Henri Hölsönmäki jatkoi varmaa ja lähes virheetöntä pelaamistaan. Italo do Nascimento syötti kaksi ässäsyöttöä ja teki kolme hyäkkäyspistettä. Santeri Rytky onnistuo torjumaan kolme hyökkäystä pisteen arvoisesti ja syöttämään yhden ässäsyötön. Toisessa erässä Taavi Sadam ei ollut samalaisessa iskussa kuin ensimmäisessä erässä, mutta syötti yhden ässäsyötön ja teki kolme pisteen arvoista virhettä. Ville Lehtinen ei saanut tässä erässä torjunaa kohdalleen eikä hyökkäyksiin tehoa. 49-vuotias Arto Rautio pelasi tässä erässä pitkät tovit virheettömästi. Vastaanotto ja torjunta olivat edelleenkin HU-Kalajoen heikoimmat osa-alueet.

Kolmannessa erässä kotijoukkueen tehokkain oli Taavi Sadam onnistuen neljästi päättämään hyökkäyksen tuloksellisesti ja torjumaan todella tehokkaasti ja näyttävästi vieraiden hyökkäysyrityksen. Toinen onnistuja oli Rildo Alves Dias neljällä hyäkkäyspisteellä, mutta syötöissä tuli kaksi virhettä. Italo Do Nascimento sai aikaan kolme pistettä. Santeri Rytky onnistui kolmesti pisteen arvoisesti, mutta teki vastaavasti neljä pisteen arvoista virhettä, joista yksi oli vastaanotossa. Ville Lehtinen onnistui syöttämään verkon kautta ässäsyötön. Henri Hölsönmäki pelasi edelleen lähes virheettömästi ja teki kolme onnistunutta hyökkäystä. Hölsönmäki palkittiin kotijoukkueen parhaana pelaajana ansaistusti.

Huomenna on vastassa SuRVO Liperistä. Se on huomattavasti kovempi joukkue kuin kuopiolaiset tänään. HU-Kalajoen on syötettävä lujaa ja onnistuneesti. Nyt syöttövirheitä tuli luvattoman paljon. Toinen parannettava asia on torjunta.