lauantai 20. lokakuuta 2012

JHT:lle tappio Kokkolassa

JHT:n pelaajat saamassa ohjeita valmentaja Risto Liikalta.

Hermeksen ja JHT:n kolmas kohtaaminen tällä kaudella päättyi nyt Hermeksen voittoon numeroin 7-5 (1-0,2-4,4-1). Ottelu oli tyypillinen tasainen ja värikäs paikalliskamppailu. JHT:ltä oli edelleen poissa joukkueen maalitykki Henri Mustonen. Joukkuessa jatkavat ainakin alkusarjan loppuun saakka RoKi:sta tulleet Ville-Petteri Tirri ja Janne Kelahaara sekä Pyhäjoen Janne Maliniemi. Ottelun tasaisuutta osoittavat myös maalivahtien torjunnat. JHT:n Jari Mäyrä torjui 31 kertaa ja Hermeksen maalivahdit Nauris Enkuzens ja Patrik Friis 32 kertaa.

Ensimmäinen erä oli todella tasaista vääntöä. Maalivahtien torjunnat olivat JHT:n Mäyrä 14 torjuntaa ja Hermeksen Nauris Enkuzens 13 torjuntaa. Hermes onnistui kuitenkin ylivoimalla maalinteossa, kun JHT:n Markus Sauvola lämmitti jäähypenkkiä koukkaamisesta.

Toisessa erässä JHT:n Ville-Petteri Tirri maalasi tasoituksen Henri Holmström syötöstä. Tuskin ehti punalamppu maalintakana sammua, kun sen sytytti uudestaan 20 sekunnin kuluttua edellisestä maalista JHT:n Lauri Laakko Kai Yli-Untisen syötöstä. Hermes vaihtoi maalivahtia ja luukulle luisteli Patrik Friis. JHT jatkoi maalitehtailuaan, kun Kai Yli-Untinen siirsi vieraat 1-3 johtoon. JHT:n Sami Markkanen pääsi yksin läpi, mutta ei onnistunut ratkaisemaan peliä. Hermes otti aikalisän ja se auttoi. Hermes tasoitti pelin kahdella maalilla seuraavan kolmen minuutin aikana. JHT ei kuitenkaan antanut periksi vaan ylivoimalla Lauri Laakko siirsi vieraat 3-4 johtoon. Syöttöpisteet Sami Markkaselle ja Tomi Gronoffille.

Kolmannessa erässä JHT siirtyi jo 3-5 johtoon, kun Juha Lehtomäki venytti verkkoja Jarno Palolan ja Henri Holmströmin esityöstä. JHT:n Akira Tagawa oli yksin läpi, mutta ei onnistunut ratkaisussaan. Viime kauden JHT-pelaaja Matti Toskala, joka nyt pelaa Hermes-paidassa kavensi numeroiksi 4-5. JHT:n Janne Maliniemi sai huitomisesta jäähyrangaistuksen ja Hermes pääsi pelaamaan viidellä neljää vastaan. JHT:n Ilkka Törnvalla sai jäähyn poikittaisesta mailasta. Jäähy voidaan kritisoida aika herkästi tuomituksi pelin henkeen nähden. Hermes ratkaisi pelin ylivoimalla. Ensin Heikki Pusa tasoitti, kun Hermes pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan ja sitten Juha-Matti Rautajoki siirsi Hermeksen ylivoimalla 6-5 johtoon. JHT ei onnistunut tasoittamaan peliä vaikka yritti kuudella viittä vastaan. Sen sijaan Hermes kaunisteli voittoaan tekemällä tyhjiin seitsemännen maalinsa. Ottelua seurasi 662 katsojaa.