sunnuntai 11. marraskuuta 2012

JHT murskasi Hermeksen

Kalajoen jäähallissa oli tunnelma katossa, kun JHT ja Hermes kamppailivat sarjapisteistä ja maakunnan herruudesta. JHT murskasi Hermeksen numeroin 8-1 (3-0, 2-21,3-0). Ottelussa oli panosta ja se hiipi pelaajien iholle asti. Kiihkeää kontaktipeliä ja henkien taistelua. JHT sai henkisen yliotteen jo ensimmäisessä erässä, kun ylivoimalla Henri Mustonen vei kotijoukkueen -0 johtoon jo ottelun toisella minuutilla Tomi Gronoffin syötöstä. Ei voinut välttyä vaikutelmalta, että Hermeksen Henri Sandvik ja Juha-Matti Rautajoki olivat JHT:n pelaajien erityistarakkailussa. Molemmat kävivät kuumina ja kuluttivat jäähypenkkiä. JHT siirtyi ylivoimalla 2-0 johtoon. Ville-Petteri Tirri kaunisteli ensimmäisen erän loppunumeroiksi 3-0 Sami Markkasen syötöstä.

Hermeksen pelaajat kävivät kuumina. Topi Anttila otti 10 minuutin käytösrangaistuksen ja Vladislav Dudins vippasi kiekon katsomoon omalta alueeltaan. Samaan asiaan sortui jonkin ajan kuluttua JHT:n puolustaja ja Hermes pääsi ylivoimalla tekemään lohdutusmaalin. Rautajoki nakkasi omalta alueeltaan kiekon katsomoon ja JHT pääsi tekemään jo kolmannen ylivoimamaalinsa. Hermeksen Patrik Friis otti 10 minuutin käytösrangaistuksen. Erän puolivälissä kotijoukkueen Jarno Palola nosti kiekon yläpesään Ville-Petteri Tirrin ja Akira Tagawan aktiivisen karvauksen seurauksena. Hermeksen valmentaja otti aikalisän saadakseen Hermeksen pelin hallintaan.
JHT ärsytti sen veraan kuumia Hermes-pelaajia, että jäähypenkki oli kovin suosittu paikka kummankin joukkueen pelaajien mielestä.

Kolmas erä jatkui Hermeksen kannalta murheellisesti. JHT:n Jarno Palola siirsi kotijoukkueen ylivoimalla jo 6-1 johtooon. Pelaajat turhautuivat tilanteesta eikä ottelun tuomarillakaan ollut helppo tehtävä ja se näkyi myös yleisön reaktioista päätuomari Vesa Keräsen päätöksiin. Erän lopussa Lauri Laakko iski numeroiksi 7-1 ja erän viimeisellä minuuttilla JHT:n Teemu Seilonen lisäsi Hermes-pelaajien tuskaa kunnon lyöntilauksella, mikä upposi hanskakäden puolelta maalin perukoille. JHT:n maalivahti Mika Kokko pelasi loistopelin torjuen 28 laukausta torjuntaprosentin ollessa peräti 96,55. JHT siirtyi lohkonsa kolmanneksi ja sunnuntaina on vastassa Ahmat Haukiputaalla.