lauantai 24. marraskuuta 2012

JHT suoraan Suomi-sarjaan

JHT:n ja S-Kiekko pelasivat huikean jännittävän jääkiekko-ottelun Kalajoen jäähallissa. JHT oli pakkovoiton edessä ja pelkkä voittokaan ei olisi riittänyt, vaan piti oli riittävän suuri voitto, jotta Kokkolan Hermes pidettäisiin sarjassa neljäntenä. JHT voitti ottelun numeroin 7-3 ( 1-2, 3-1, 3-0) ja Hermes voitti Ahmat numeroin 10-1. Maalierot olivat samansuuruiset, mutta JHT oli tehnyt enemmän maaleja ja ansaitsi paikkansa suoraan Suomisarjaan.

JHT oli latautunut otteluun todella hyvin. Se näkyi heti ottelun alusta lähtien, kun JHT pyöritti peliä S-Kiekon päädyssä. JHT:n kovan painostuksen jälkeen S-Kiekko pääsi vastahyökkäyksellä tekopaikkaan ja siirtyi 0-1 johtoon. Maali oli selkeä JHT:n pelaajien merkkausvirhe. JHT jatkoi painostusta ja Iikka Törnvallin hirmulämäri upposi ylämummoon. Tilanne oli 1-1. S-Kiekko kuittasi välittömästi  ja ensimmäisen erän päätösnumeroiki 1-2.

Toiseen erään JHT otti salama-alun, kun Lauri Laakko teki Tomi Gronoffin syötöstä tilanteeksi 2-2. S-Kiekko siirtyi 2-3, mutta JHT oli päättnyt taistella ja Lauri Laakko pisti toistamiseen Tomi Gronoffin syötön verkon perille. Tilanne oli 3-3. Jarno Palola luritti kiekon S-Kiekon maaliin Ville-Petteri Tirrin ja Timo Seikkulan esityöstä. Toisen erän päättyessä tilanne oli 4-3. Tässä vaiheessa Hermes – Ahmat ottelu oli tilanteessa 6-1.

Kolmannessa erässä JHT uhkui voitontahtoa. Kallemarkus Manninen onnistui lisäämään kotijoukkueen johdon 5-3:een. Kolmannen erän puolivälissä Hermes oli siirtynyt Ahmoja vastaan pelatussa ottelussa jo 9-1 johtoon ja teki ottelun kymmenennen maalin ajassa 57.00. Tilanne näytti JHT:n kannalta mahdottomalta parissa minuutissa piti tehdä kaksi maalia. S-Kiekko otti aikalisän ja S-Kiekon valmentaja tuli JHT:n avuksi ja otti maalivahdin pois maalinsuulta. JHT kiitti ja Ville-Petteri Tirri pisti Henri Mustosen syötön tyhjiin. Tilanne oli 6-3, mutta se ei vielä riitänyt, sillä Hermeksellä oli tuossa vaiheessa pistettä parempi maalisuhde. Ville-Petteri Tirri nousi ottelun ja JHT:n sankariksi tekemällä toisen maalina yhdeksän sekunnin kuluttua edellisestä. Syöttöpisteet kirjattiin Henri Mustoselle ja Sami Markkaselle. Tämä maali merkitsi sitä, että JHT nousi suoraan Suomisarjaan, vaikka maaliero oli Hermeksen kanssa sama, mutta tehtyjä maaleja JHT:llä oli enemmän. JHT:n maalissa Mika Kokko torjui jälleen kerran erinomaisesti 42 laukausta torjuntaprosentin ollessa 93,3. Oli tämä uskomaton taistelu JHT:n joukkueelta.

59:22 7 - 3 TIRRI Ville-Petteri (MUSTONEN Henri, MARKKANEN Sami) JHT

Keskustelupalstoilla on kirjoitettu paljon epäilyjä sopupelistä. Pelaajien tunteet osoittivat sen, että kysymys ei ollut varmasti sopupelistä vaan armottomasta voittotaistelusta. S-Kiekon valmentajan voitonhalu S-Kiekolle riskittömässä ottelussa oli onni JHT:lle. S-Kiekon valmentaja halusi voittaa ottelun, mutta toisin kävi ja riskinotto kostautui ja muuttui JHT:n onneksi.