25
-
87
2

JHT kärsi ehkä ratkaisevan tappion Suomisarjan alkulohkossa Vaasassa Vaasan Red Ducksille numeroin 5-3 ( 0-1, 3-1,2-1). JHT:n on voitettava kaikki kolme jäljellä olevaa otteluaan päästäkseen varmuudella kolmen parhaan joukkoon, siis huomenna RoKi, ja myöhemmin Hermes ja S-Kiekko. JHT:llä on kuitenkin teoreettiset mahdollisuudet vielä kahdella voitollakin päästä kolmen parhaan joukkoon, siis voittamalla Hermes ja S-Kiekko. Jos Red Ducks voittaa kaikki kolme jäljellä olevaa otteluaan, kaksi S-Kiekkoa vastaan ja yhden Ahmoja vastaaan niin se varmistaa paikkansa kolmen parhaan joukossa. Samalla se auttaa JHT:tä pudottamaan S-Kiekon kolmen parhaan joukosta. Sarja on todella mielenkiintoinen loppuun saakka ja huomenna Kalajoen jäähallissa on paljon pelissa  RoKi ottelussa. Jos JHT voittaa ottelun niin silloin paikka kolmen joukossa on jopa todennäköinen.

Vaasassa JHT siirtyi ensimmäisessä erässä 0-1 johtoon Lauri Laakon maalilla. Tilastojen mukaan JHT on ollut hallitseva osapuoli kentällä, sillä maalivahtien torjunnat olivat JHT:n Mika Kokko 7 torjuntaa ja Red Ducksin Matti Höylä 19 torjuntaa.

Toisessa erässä Red Ducks oli hallitseva osapuoli siirtyen 3-1 johtoon. JHT:n Ville-Petteri Tirri kavensi tilanteeksi 3-2 erän viimeisellä minuutilla. Maalivahtien torjunnat toisessa erässä Red Ducksin Matti Höylä 6 torjuntaa ja JHT:n Mika Kokko 18 torjuntaa.

Kolmannessa erässä JHT:n tehomies Henri Mustonen tasoitti tilanteeksi 3-3 Timo Seikkula ja Sami Markkasen saadessa syöttöpisteet. Red Ducks onnistui vielä maalinteossa kahdesti. Erä oli tasainen, mutta JHT ei onnistunut maalinteossa. Näin JHT kärsi lähes ratkaisevan tappion jos ajatellaan sijoittumista kolmen parhaan joukkoon. Red Ducks todennäköisesti varmisteli paikkaansa kolmen parhaan joukossa. Ainoastaan RoKi voi olla varma sijoitukseen kolmen parhaan joukkoon, kahdesta muusta paikasta käydään todella kova taistelu.

00:00 MV HÖYLÄ Matti Red Ducks aloittaa
00:00 MV KOKKO Mika JHT aloittaa
12:21 0 - 1 LAAKKO Lauri (KELAHAARA Janne, GRONOFF Tomi) JHT
15:56 2min SÖDERHOLM Jesper Red Ducks Kampitus
26:50 1 - 1 ANTONEN Juuso (MARTIN Johnny) Red Ducks
27:11 2 - 1 GRÖNBACKA Joonas Red Ducks
28:50 2min KIVINIEMI Jani Red Ducks Väkivaltaisuus
28:50 2min OJALA Iiro JHT Väkivaltaisuus