sunnuntai 6. lokakuuta 2013

JHT:lle kotitappio

JHT kohtasi kotonaan Suomisarjan jääkiekko-ottelussa Tampereen Koo-Vee ja kärsi niukan 2-3 (1-1,1-2,0-0) tappion. JHT sai otteluun shokkialun, sillä jo ensimmäinen hyökkäys tuotti tulosta, kun Kai Yli-Untinen yllätti varsin kaukaa Koo-Veen maalivahti Juha Taposen. Roikkukiekko painui vasempaan ylämummoon ajassa 0.17. Syöttöpisteet Samuli Hietalalle ja Jarno Palolalle. Erän alkupuoli oli kotijoukkueen painostusta, mutta vähitellen vastustaja pääsi peliin mukaan, kun kotijoukkue otti turhia jäähyjä. Ensin Iiro Ojala istui kaksi minuuttia, jonka aikana Koo-Vee pääsi peliin mukaan. Toisen jäähyn sai Joona Rönkkö, jonka aikana Koo-Vee tasoitti pelin onnekkaasti pienestä kulmasta ja maalivahdin suojesten kautta tehdyllä maalilla.

Toinen erä alkoi JHT:lle jälleen riemukkaasti. Ketju Peters Pujats, Sami Markkanen. Henri Mustonen vie puolustajat ja maalivahdin kahville ja Pujats pääsi ohjaamaan Sami Markkasen syötön tyhjään maaliin. JHT ei saanut maaleja vaikka paikkoja oli. Ehkä ote hieman herpaantui, kun JHT ei puolustanut riittävän tehokkaasti ja Koo-Veen Juha Jokiraita pääsi laukomaan vapaasti ja yllätti maalivahti Mika Kokon. Näin oli peli tasan 2-2. Ote siirtyi vähitelleen Koo-Veelle ja erän lopussa Koo-Vee sai kovan paineen JHT:n maalille ja erän viimeisellä minuutilla Tomi Iso-Mustajärvi yllätti JHT:n maalivahti Mika Kokon.

Kolmas erä oli maaliton. JHT yritti lopussa kuudella viittä vastaan, mutta ei onnistunut tekemään maalia. Näin JHT kärsi tilastotappion, johon syynä olivat tarpeettomat jäähyt, joiden aikana Koo-Vee pääsi ottelussa niskan päälle. Maalivahtien torjunnat olivat JHT:n Mika Kokko 31 kertaa ja Koo-Veen Juha Taponen 29 kertaa. Ottelua oli seuraamassa 415 maksanutta katselijaa. Kaiken kaikkiaan ottelu oli erittäin tasainen, mutta Koo-Vee halusi enemmän voittoa ja sai sen.