sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Särkät Volley oli kotonaan kova

Särkät Volley – Puijo Volley 3-0 (25-18, 25-14, 25-20)

Särkät Volley kohtasi ensimmäisessä kotiottelussaan Kalajoen Merenojansalissa kuopiolaisen Puijo Volleyn. Särkät Volleyn pelaajamateriaali on huomattavasti laajempi kuin Puijo Volleyn ja pelaajien ansioluttelotkin ovat huomattavasti pitempiä kuin Puijo Volleyn pelaajien. Tässä ottelussa ei ollut voittajasta epäselvyyttä. Ennen ottelun alku suoritettiin onnitteluseremonia, kun valmentaja Shailen Ramdoo oli tullut isäksi. Äiti Suvi ja tyttölapsi voivat hyvin. Tyttö oli 4140 gramman painoinen ja 52 cm pitkä, joten lähtökohdat kovalle lentopalloilijalle ovat erinomaiset.

Ensimmäistä erää kotijoukkue hallitsi suvereenisti. Puijo Volley käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 8-4 ja toisen aikalisänsä tilanteessa 12-5. Särkät Volley käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 14.8. Kotijoukkueesta ensimmäisessä erässä keskitorjuja 200 cm pitkä keskitorjuja Antti Kaattari iski kaksi pistettä. Amerikkalainen 197 cm pitkä yleispelaaja Kyle Gramit pelasi lähes virheettömästi ja palkittiin joukkueen parhaana pelaajana. Hän teki neljä hyökkäyspistettä ja kolme torjuntapistettä. Viime kauden Tiikereiden Suomen mestaruusjoukkueessa pelannut rautiolaista syntyperää oleva 192 cm pitkä Mikko Keskisipilä pelasi erittäin luotettavasti ja iski kaksi hyökkäsypistettä ja syötti yhden ässäsyötön. Latvialainen passari Ralf Ozolins onnistui hyvin hajottamaan vastustajan puolustuksen. Myös toinen passari 180 cm pitkä Jussi Mäkinen pelasi erittäin hyvin, vaikka valitettavasti hän on torjuntatyöskentelyyn  lyhyehkö. Myös toinen keskitorjuja 190 cm Mikko Somero syötti yhden ja iski toisen pisteen. Ensimmäisessä erässä surinamilainen 200 vm pitkä hakkuri Gino Naarden näytti iskuvoimaansa viiden pisteen arvoisesti.

Toista erää kotijoukkue hallitsi ylivoimaisesti. Antti Kaattari pelasi edelleen vahvasti syöttäen kaksi, torjuen yhden ja iskien kolme pistettä. Mikko Keskisipilä iski kolme pistettä ja Kyle Gramit torjui kolme ja iski kolme pistettä. Gino Naardem iski yhden pisteen. Ville Kaksonen torjui kaksi pistettä ja iski yhden pisteen. Erä oli kotijoukkueen selkeää juhlaa.

Pitkä erätauko herätti kuopiolaisia, jotka taistelivat kolmannessa erässä aina viimeiseen asti tasoittaen kolmannen erän tilanteeksi 20-20, mutta sen jälkeen kotijoukkue otti loput pisteet näytöstyyliin. Kolmannen erän näkyvin hahmo oli kotijoukkueen surinamilainen hakkuri, joka iski kuusi pistettä. Kyle Gramit pelasi tasaisen varmasti ja iski kolme pistettä, torjui yhden pisteen ja syötti todella vaikeita koko ottelun ajan tehden yhden ässäsyötönkin kolmannessa erässä. Mikko Keskisipilä onnistui myös ottelussa erittäin hyvin tekemällä neljä hyökkäyspistettä. Antti Kaattari sai yhden torjuntapisteen ja kaksi hyökkäyspistettä. Passari Ralf Ozolins sai myös kaksi hyökkäyspistettä. Kolmannessa erässä Särkät Volleyn vastaanotto hieman petti ja siitä syystä vastustaja pysyi pelissä mukana. Kaksi ensimmäistä erää Jaakko-Matti Joensuu nosti erittäin hyvin.

Särkät Volleyn joukkue on todella tasokas joukkue yksilöinä. Vielä on kuitenkin yhteispelissä parantamisen varaan. Nähdyn perusteella voidaan kuitenkin todeta, että Särkät Volley tulee olemaan yksi sarjan voittajasuosikkeja, sillä siksi kokenutta porukkaa joukkue on.