lauantai 26. lokakuuta 2013

JHT:lle viides maalin tappio

JHT kohtasi kotonaan Suomisarjan jääkiekko-ottelussa Nokian Pyryn. Vieraat voittivat ottelun numeroin 3-4 (2-1, 0-2, 1-1). JHT hallitsi ensimmäistä erää hienokseltaan. Vierailla oli vaikeuksia saada hyökkäyksiään käyntiin kotijoukkueen aktiivisen karvauksen johdosta. Kotijoukkueen peli oli kauden parasta peliä, vaikka joukkueen vahvuudesta olivat poissa Peteris Pujats, Matti Kivisilta ja Iikka Törnvall. JHT:n ensimmäisen maalin laukoi Tomi Stylman Janne Maliniemen ja Henri Mustosen saadessa syöttöpisteet. Maali on pelitapahtumiin nähden ansaittu ja lisämaalitkaan eivät olleet kaukana.
Erän puolivälissä vieraiden Jani Leino sai sen verran tilaa, että pystyi laukomaan kiekon oikeaan yläpesään ja tilanne oli tasan. JHT kuittasi välittömästi. Jarno Palola laukoi aloituksesta hanskakäden puoleiseen yläkulmaan. Maali oli todella komea veto. Erän lopussa Jarno Palola sai jäähyn kiinnipitämisestä ja vieraat pääsivät peliin mukaan, mutta liika innokkuus kostautui ja vieraat saivat jäähyn, kun kentällä oli liikaa pelaajia. Ensimmäinen erä oli JHT:n hallintaa.

Toiseen erään Nokian Pyry tuli vahvasti. JHT oli hätää kärsimässä. Kiekkoa ei saatu kunnolla purettua ja syötöt olivat epätarkkoja. Puolustus oli todella suurissa vaikeuksissa. Niinpä vieraat veivät JHT:n puolustajat ja maalivahdin kahville ja vieraiden Pyry Salmela sai siirtää kiekon tyhjään maaliin. Nokian Pyry jatkoi vahvaa peliään ja maali roikkui ikäänkuin ilmassa. Pyry Salmela laukoi Juho Joki-Erkkilän syötöstä Pyryn 2-3 johtoon. JHT:n Henri Mustonen sai koukkaamisesta jäähyn, mutta Pyry ei pystynyt hyödyntämään ylivoimaansa.

Kolmas erä oli varsin tasainen. Erän alussa kotijoukkueen Janne Maliniemi pääsi yksin läpi, mutta ei onnistunut viimeistelyssään. Erän alkupuolalta häiritisivät vieraiden jäähyt, mutta kotijoukkue ei saanut maalia aikaan kahdenkaan ylivoiman aikana. Erän puolivälissä vieraat siirtyivät ratkaisevan tuntuiseen kahden maalin johtoon, kun Tino Sadhu viimeisteli Kim Peterssonin syötön maalin perille. Erän lopussa Pyry Suomala sai jäähyn koukkaamisesta ja kotijoukkue pääsi pelaamaan ylivoimalla. Maalivahti Mika Kokko siirtyi vaihtoaitioon ja JHT painoi kuudella viittä vastaan. Riskinotto kanatti, sillä Tomi Stylman viimeisteli Tomi Gronoffin syötön maaliin. Ottelun päättyi Nokian Pyryn 3-4 voittoon. Tämä oli JHT:lle jo viides maalin tappio. JHT:n peli oli kokonaisuutena ottaen parempaa kuin aikaisemmassa pelissä vaikka kolme keskeistä pelaajaa olikin poissa rivistä.

04:47 1-0 JHT STYLMAN TOMI (MALINIEMI JANNE, MUSTONEN HENRI )
10:14 1-1 PYRY LEINO JANI (LEHTONEN JANI, POUTANEN JONI )
10:31 2-1 JHT PALOLA JARNO (GRONOFF TOMI)
13:22 2 min PYRY RAUTAKORPI TONI Poikittainen maila
18:30 2 min JHT PALOLA JARNO Kiinnipitäminen
19:33 2 min PYRY (SANDHU TINO) Liikaa pelaajia jäällä
22:35 2-2 PYRY SALMELA TOPI (HYMYLÄ MIIKA, NIEMENMAA KALLE )
24:40 2-3 PYRY SUOMAA JUHA (JOKI-ERKKILÄ JUHO, VIINAMÄKI MIIKA )