sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Särkät Volley jatkaa voittojen tiellä

Särkät Volleyn valmentaja Shailen Ramdoo

Särkät Volley voitti kotonaan Napapiirin Palloketut ykkössarjan lentopallo-ottelussa puhtaasti 3-0 ( 25-17, 25-22, 25-20). Särkät Volley johtaa ykkössarjan ykköslohkoa. Ykkössarja on varsin tasainen ja kovatasoinen. Tänäänkään Särkät Volley ei päässyt helpolla, mutta kokeneiden pelaajien vahva suoritusrutiini takasi voiton.

Ensimmäistä erää vieraat johtivat 0-3, mutta kotijoukkue tasoitti tilanteessa 7-7. Sen jälkeen edettiin kotijoukkueen vahvassa komennossa. Vieraat käyttivät aikalisän tilanteessa 19-13. Kotijoukkue vei erän näytöstyyliin numeroin 25-17. Gino Naarden takoi viisi pistettä ja Kyle Gramit kolme pistettä. Antti Kaattari onnistui ensimmäisessä erässä hyvin, sillä hän sai yhden syöttöpisteen, yhden torjuntapisteen ja kolme hyökkäyspistettä. Passari Ralf Ozolins onnistui ensimmäisessä erässä päättämään hyökkäyksen kolme kertaa onnistuneesti ja torjumaan yhden pisteen. Mikko Keskisipilä päätti hyökkäyksen kolme kertaa onnistuneesti ja syötti yhden ässän.

Toista erää NaPa johti 0-3, mutta kotijoukkue tasoitti erän tilanteessa 4-4. NaPa taisteli hyvin ja siirtyi johtoon tilanteessa 11-12. Kotijoukkue tasoitti pelin tilanteessa 12-12. Sen jälkeen kotijoukkue ei vierasjoukkuetta päästänyt kahta pistettä lähemmäksi. NaPa taisteli kuitenkin urheasti häviten erän vain 25-22.
Kotijoukkueen peli ei ollut parasta mahdollista, sillä vastaanotoissa oli vaikeuksia ja yllätäen torjuntapelissä oli ongelmia ensimmäisessä erässä. Gino Naarden iski neljä pistettä ja syötti kolme pistettä. Toinen kotijoukkueen onnistuja oli Mikko Keskisipilä, joka syötti kaksi pistettä ja päätti hyökkäyksen kolme kertaa onnistuneesti. Antti Kaattari onnistui hankkimaan kaksi syöttöpistettä ja yhden torjuntapisteen. Kyle Gramitilla ei ollut tänään paras päivä, sillä virheitä tuli tavallista enemmän. Vastaanotossa kotijoukkueella on parantamisen varaan ja tästä johtuen passit eivät olleet parhaita mahdollisia.

Kolmannen erän vieraat aloittivat vahvasti ja siirtyivät jälleen 0-3 johtoon. Kotijoukkue pääsi tasoittamaan vasta tilanteessa 15-15 ja meni sen jälkeen menojaan. Vieraat käyttivät aikalisän ajassa 20-17, mutta kotijuoukkue ei antanut vieraiden yllättää. Kotijoukkueen lähes pitelemätön kaveri oli Gino Naarden, joka takoi neljä hyökkäyspistettä, torjui kaksi pistettä ja syötti yhden pisteen. Toinen onnistuja oli jälleen Mikko Keskisipilä, joka syötti kolme pistettä ja Mikon vahvan syöttöputken tuloksena tuli yhtäjaksoisesti kahdeksan pistettä. Mikko Keskisipilä onnistui päättämään neljä hyökkäystä onnistuneeti ja sai yhden torjuntapisteen. Kyle Gramit onnistui tässä erässä päättämään kolme onnistunutta hyökkäystä, mutta Kyle Gramitille tuli vastaanotossa virheitä. Mikko Keskisipilä palkittiin kotijoukkueen parhaana pelaajana.

Yhteispelissä on Särkät Volleyllä vielä hiomista ja ennenkaikkea vastaanotossa. Kotijoukkueen torjunta saatiin hajotettua vastustajan toimesta liian usein. Särkät Volley on vahva joukkue ja tuskin häviää kotonaan yhtään ottelua tässä sarjassa, mutta yhteispelissä on vielä parantamisen varaa.