sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Apina putosi selästä

HU-Kalajoen voitontanssi
HU-Kalajoki voitti voittamisen pelon ja paikallisvastustajansa Ylivieskan Kuulan ykkössarjan lentopallo-ottelussa Ylivieskassa numeroin 1-3 (23-25, 18-25, 25-19, 20-25). Tämä oli HU-Kalajoen ensimmäinen voitto ykkössarjassa. Se oli makea voitto, sillä verkon toisella puolella pelasi kolme himankalaista, joista kaksi pelasi viime vuonna Himangan Urheilijoiden joukkueessa. Lisäksi Kuulan riveissä pelasi kaksi pelaajaa, jotka pelasivat aikaisemmin Kalajoen Lentopallon riveissä. Nyt yhdistetty joukkue, mikä on parilla pelaajalla täydennetty viime vuotinen kakkossarjan joukkue, voittaa lähes puhtaasti Ylivieskan Kuulan.

Ensimmäisessä erässä Kuula otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 11-12. HU-Kalajoki käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 17-15. Kuulan käytti toisen aikalisänsä tilanteessa 19-18. HU-Kalajoki käytti toisen aikalisänsä tilanteessa 21-22. Erän loppu oli tasaista, sillä tilanteesta 23-23 HU-Kalajoki puristi voiton väkisten. Ville Sorvoja iski pallon kuudesti lattiaan ja Iliya Dimitrov viidesti ja torjui kerran. Kari Borenin paluu joukkueeseen näkyi, sillä hän torjui neljästi ja iski kaksi pistettä. Alf Hilliän saldo oli kaksi torjuntaa ja yksi hyökkäyspiste. HU-Kalajoen kenttäpuolustus oli rautaa.

Ylivieskan Kuulan riveissä iskivät himankalaiset veljekset Jussi ja Antti Kaattari. Jussi onnistui tekemään kuusi pistettä ja neljä pisteen arvoista virhettä. Antti Kaattari iski kaksi pistettä. Mika Suihkonen iski kaksi pistettä ja teki kaksi pisteen arvoista virhettä. Passari Arto Rautio ei ollut parhaimmillaan. HU-Kalajoen passari Ville Lehtinen jätti Arto Raution kirkkaasti varjoonsa.

Toisessa erässä Ylivieskan Kuula hallitsi alkuerää selvästi ja johti jo numeroin 8-3. HU-Kalajoki teki pari käsittämätöntä virhettä, mutta sen jälkeen peli saatiin raiteilleen. Iliya Dimitrov syötti kolme ässää, torjui kolme hyökkäystä ja iski kerran onnistuneesti pallon lattiaan. Ville Sorvoja syötti yhden ässän ja iski viidesti pallon lattiaan. Kari Borenin tasaisen varma pelisuoritus kahdella ässäsyötöllä, kahdella torjunnalla ja yhdellä hyökkäyspisteellä varmisti HU-Kalajoen erävoiton. Kuula käytti toisen aikalisänsä ajassa 12-18. Siinä vaiheessa Kuulan eväät oli jo syöty. Kuulan valmentaja Erkki Jussila istutti Kuulan parasta pelaajaa Mika Suihkosta pitkät ajat vaihtopenkillä ja se oli selkeä valmentajan virhe tässä pelissä.

Kolmannessa erässä HU-Kalajoen virhemäärä lisääntyi jostain syystä. Vastaanotossa oli vaikeuksia ja passit eivät olleet parhaita mahdollisia. Ville Sorvoja oli kuitenkin HU-Kalajoen paras mies tässäkin erässä ässäsyötöllä, kahdella torjunnalla ja kahdella hyökkäyspisteellä. Villen epäonnistui kolmessa hyökkäyksessä. Kuulan puolella juhli nyt Mika Suihkonen tinttaamalla pallon kuudesti lattiaan. Antti Kaattari onnistui yhtä monta kertaa kuin epäonnistuikin eli kolmesti. Passari Arto Rautio peippasi pari kertaa onnistuneesti. Kuula vei selkeästi erän 25-19.

Neljännessä erässä Iliya Dimitrov oli vahva syöttämällä ässäsyötön ja iskemällä neljä hyökkäyspistettä. Ville Sorvoja onnistui kolmesti, Kari Boren ja Teemu Salmela onnistui pari kertaa torjunnassa pisteen arvoisesti ja Teemu Salmela hyökkäsi myös pisteen arvoisesti. Teemu Salmela oli erittäin vahva vastaanotoissa. Kari Boren pelasi varmasti torjuen ja hyökäten tuloksellisesti. Tämän erän himankalaisyllätys oli Jaakko-Matti Joensuu, joka iski peräti neljä pistettä. Kuulan joukkueessa Kaattarin veljekset vastasivat hyökkäystehosta, mutta virheitä tuli liikaa. Niinpä HU-Kalajoki voitti erän numeroin 20-25 ja koko ottelun 1-3.

Häviö oli ylivieskalaisille katkera. Yleisö ei ymmärtänyt tappiota lainkaan eikä Kuulan heikkoa peliä. Joillakin riitti kuitenkin pelihuumoriakin. Katsomossa tytöt aikoivat tulla katsomaan seuraavaa Kuulan kotipeliä eturiviin minihameessa ilman housuja jotta voisivat parhaiten auttaa oman joukkueensa pelia häiritsemällä vastustan pelaamista. Kuuluttajakin keljuili Kuulan pelaajille ja kuulutti, etta arvotaan paras pelaaja Kuulan joukkueesta. Tällainen käytös ei ainakaan innosta pelaajia. Ehkä Kuulan tappion syynä on yhteisharjoitusten puute. Siinä on kuitenkin se hyvä puoli, että siinä on paljon parantamisen varaa. HU-Kalajoelle voitto oli todella tärkeä. Seuraava ottelu onkin ensi viikonloppuna Kalajoella Saloisten Salamaa vaastaan. Se on niin sanottu jumbofinaali. Nyt HU-Kalajoki ohitti Saloisten Salaman ja jätti sen jumbopaikalle.