lauantai 31. tammikuuta 2009

JHT:lle tappio voittolaukauskisassa

Jari Mäyrä palkittiin JHT:n parhaana pelaajana

JHT Kalajoki koki kotonaan lauantaina 31.1.2009 tappion Tampereen KooVeelle voittolaukauskisassa mumeroin 2-3 (0-1), (2-0), (0-1) (0-0). Ottelu ratkesi voittolaukauskisassa, jossa viimeisenä laukonut Saarijärvellä syntynyt 26-vuotias Timo Ruuska lirutti ohi JHT Kalajoen maalivahdin Jari Mäyrän.

JHT Kalajoella oli ehkä asennoitumisvaikeuksia otteluun, koska taustalla oli kaksi tiukkaa vierasvoittoa ja nyt vastassa oli sarjajumbo KOO-VEE, jolla ei vielä ollut voittoja sarjassa vaan pelkkiä tappioita. Asenne näkyi heti ensimmäisessä erässä, josssa JHT Kalajoki sai pelata peräti neljä minuuttia ylivoimalla, mutta kunnon maalipaikkoja ei saatu aikaiseksi. Ottelun päätuomarina toiminut Vesa Keränen oli päättänyt ottaa suuren roolin ottelussa. Häneltä jäi ensimmäisessä erässä tuomitsematta KOO-VEE:n törkeä selästä taklaus, jonka kohteena oli JHT:n puolustaja Perttu Niskakangas. Niskakangas lensi päin kaukalon laitaan loukaten kasvojaan. KOO-VEE:n Jani Salmijärvi siirsi vierasjoukkueen johtoon kummankin joukkueen pelatessa tasavajaina. Erän lopussa JHT:n kapteeni Sami Markkanen sai kevyesti tuomitun jäähyn.

Toisessa erässä KOO-VEE:n Juha Taponen sai jäähyn kiekon peittämisestä ja JHT Kalajoen ykköskentän laituri Henri Mustonen tasoitti tilanteeksi 1-1 Aki Sarkkila syötöstä. Vesa Keränen antoi Aki Sarkkilalle 10 minuutin rangaistuksen käytöksestä ja Marko Tuomaiselle koukkaamisesta. Toista erää JHT Kalajoki hallitsi ja Markku Tiikkaja siirsi kotijoukkueen 2-1 johtoon Henri Mustosen ja Valtteri Hotakaisen saadessa syöttöpisteet.

Kolmannessa erässä tuomari Vesa Keränen näytti paikkavan omia virheitään ja antoi KOO-VEE:n Kimmo Perämäelle 5 + 20 minuutin jäähyn selästä taklaamisesta. JHT:n tehottomuus jatkui tämänkin ylivoiman aikana. KOO-VEE:n Marko Sulonen tasoitti pistämällä kiekon längistä sisään. JHT:n painostus toi Henri Mustosen kaatamisesta rankkarin, jonka ampumisessa Mustonen epäonnistui. Sitä hän ei kestänyt vaan protestoi suoritustaan näyttävästi ja sai 5 minuutin jäähyn ja ottelurangaistuksen.

Jatkoajan JHT pääsi aloittamaan neljällä kolmea vastaan.Ylärimaa lähemmäksi JHT ei päässyt maalintekoaikeissaan vaikka saikin pelata puolitoista minuuttia ylivoimalla. Jatkoajalla ei syntynyt ratkaisua joten mentiin voittolaukauskisaan.

Ensimmäisenä ampui JHT:n Matti Toskala kiekon varmasti maaliin. Aki Sarkkila, Tuomas Pirttijärvi ja Teemu Jäske epäonnistuivat. KOO-VEE:n Timo Ruuska onnistui. JHT:n viidentenä laukonut Teemu Jäske epäonnistui ja KOO-VEE:n Timo Ruuska onnistui toistamiseen.

RoKi voitti Imatran Ketterän numeroin 5-1 ja TuusKi voitti HC KeskiUusimaan numeroin 9-2. JHT Kalajoki on nyt sarjassa viidentenä samoilla pisteillä K-Laserin kanssa.

RoKi 7 4 2 0 1 33 - 13 16
Ketterä 8 4 2 0 2 36 - 29 16
KJT TuusKi 7 3 1 2 1 31 - 20 13