sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Matti Toskala viimeisteli voittomaalin

Matti Toskala (11) vastustajan maalilla

JHT Kalajoki haki Keravalta kolme pistettä voittamalla HC KeskiUusimaan numeroin 5-6 (1-0. 2-4, 2-2). JHT Kalajoki oli matkassa parhaalla koostumuksellaan, sillä mukana olivat nyt myös sairastuvalta palannut Markku Tiikkaja ja Kiinan matkalta palannut Joni Heinonen. Myös puolustaja Perttu Niskakangas oli jälleen pelikuntoinen.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä ja henkien taistelua. Erä päättyi kotijoukkueen 1-0 johdossa, sillä Tommi Koskela siirsi kotijoukkueen johtoon ajassa 12.44. JHT Kalajoen maalissa Jari Mäyrä torjui 11 kertaa ja kotijoukkue HC KeskiUusimaan maalissa Sami Lämpsä 12 kertaa.

Toisen erän alussa JHT Kalajoen Matti Toskala sai jäähyn koukkaamisesta ja kotijoukkue rankaisi Jesse Juntheikin maalilla. Tilanne oli 2-0. JHT Kalajoen ykköskenttä kavensi pelin ajassa 27.30, kun Henri Mustonen tinttasi kiekon reppuun kapteeni Sami Markkasen ja Aki Sarkkilan esityöstä. Henri Mustonen jatkoi mainioita otteita ja iski kiekon jo toisen kerran HC KeskiUusimaan maaliin ajassa 32.58. Syöttöpiste merkittiin Ville-Petteri Tirrille. Henri Mustonen täydensi lauantai-illan huumaa kolmannella maalillaan ja samalla kypärätempulla vain 18 sekunnin kuluttua edellisestä maalista. Mainion syötön hänelle antoi monivuotinen tutkapari Sami Markkanen. Tilanne oli 2-3. Tässä vaiheessa HC KeskiUusimaan valmentaja painoi paniikkinapulaa ja otti aikalisän.

Puhuttelu auttoi ja Marko Sakko tasoitti välittömästi aikalisän jälkeen tilanteeksi 3-3. Kotijoukkueen Juha Järvinen sai jäähyn koukkaamisesta ja JHT:n kakkoskenttä rankaisi tekemällä ylivoimalla maalin. Ylivoimaekspertti Tomi Gronoff järjesteli yhdessä tahtopelaaja Matti Toskalan kanssa puolustaja Perttu Niskakankaalle maalipaikan eikä Perttu erehtynyt. Tulostaulu näytti numeroita 3-4 ajassa 35.30.Toinen erä oli ankaraa JHT Kalajoen painostusta. Maalivahtien torjunnat toisessa erässä olivat kotijoukkue 17 ja vieraileva JHT Kalajoki 7 torjuntaa.

Kolmannen erän alussa JHT Kalajoen kakkoskenttä rankaisi ylivoimalla kotijoukkuetta. Matti Toskalan tehdessä maalin Tomi Gronoffin ja Matti Leinosen syötöistä. Näin tilanne oli 3-5. Sarjan paras ylivoimakolmikko on juuri Toskala, Gronoff ja Leinonen.
Kotjjoukkue ei hellittänyt yli 720 katsojan silmien edessä, vaan taisteli leijonan lailla. Yleisön reimuksi Jesse Juntheikki kavensi ylivoimalla tilanteeksi 4-5. Sami Taanonen piti kotijoukkueen toivoa yllä tasoittamalla tilanteeksi 5-5 ajassa 52.14.

Viimeisen naulan HC KeskiUusimaan arkkuun löi peräänantamaton taistelija Matti Toskala, joka Janne Myllymäen ja Tomi Gronoffin syötöistä pisti kiekon reppuun. Erän lopussa Olli Kuoppala sai jäähyn korkeasta mailasta, mutta HC KeskiUusimaa ei kyennyt maalintekoon. Maalikiimaisempi JHT Kalajoki voitti ottelun 5-6. Kolmannessa erääs JHT Kalajoen veskari Jari Mäyrä otti 12 koppia kiinni ja vastaavasti HC KeskiUusimaan maalivahti joutui torjumaa vain seitsemän kertaa. Voitto JHT Kalajoelle on todella tärkeä, sillä ksarjakärkeä ei saa päästää karkaamaan. Tämä voitto on osoitus myös joukkueen valmentajan Jani Jaskon työn tuloksista.