maanantai 19. tammikuuta 2009

Parempi voittiJHT :n Valtteri Hotakainen lauantaina Bill Ruggieron ruhjomana jääpussi niskassa ja sunnuntaina voittotuuletuksessa.

Kalajoki kohtasi VG 62 Naantalista ja voitti vaihderikkaan ottelun numeroin 7-4 (3-1, 2-3, 2-0). VG 62 oli saanut jalkeille joukkueeseensa vain maalivahdit ja 13 muuta pelaajaa. JHT:lla oli lähes täysi miehitys, sillä ainoastaan nilkansa eilisessä ottelussa loukannut puolustaja Perttu Niskakangas, kuumesairas puolustaja Markku Tiikkaja ja Kiinan matkalla oleva puolustaja Joni Heinonen olivat poissa vahvuudesta.

Ottelun alku oli JHT:n näytöstä. Matti Toskala venytti verkkoja jo erän alussa Tomi Gronoffin syötöstä. JHT:n puolustaja Teemu Jäske joutui kampituksesta jäähylle. Ville-Petteri Tirri syötti alivoimalla Valtteri Hotakaisen karkuun ja niin tilanne oli 2-0. Tuskin ehti VG 62:n maalivahti selvitä edellisestä maalista, kun 13 sekunnin jälkeen valotaululla loisti numerot 3-0. Sami Markkanen syötti Henri Mustosen maalintekoon eikä tämä erehtynyt.
Tämän jälkeen kotijoukkue tuudittautui helppoon voittoon. Luistelu ja ennenkaikkea karvaus heikkeni. VG 62:n pelaajat pääsivät entistä useammin vierailemaan JHT:n maalia vartioineen Toni Prittisen maalilla. Vierailevan joukkueen kapteeni Ville Aaltonen pääsi sutimaan kiekon maaliin Kasperi Kangasniemen syötöstä.

Toisessa erässä JHT:n alku oli dramaattinen, sillä VG 62 pisti kiekon reppuun kahdesti kuudessa sekunnissa. Ensin Ville Poukkula yllätti JHT:n maalivahti Toni Prittisen ja jo kuuden sekunnin jälkeen edellisestä maalista Tommi Heinonen vetäisi kiekon yläpesään. Koko ensimmäisen erän erinomaisesti torjunut Toni Prittinen oli pahasti yllätetty. Niinpä valmentaja Jan Jasko otti aikalisän ja suoritettiin myös maalivahtivaihto pelaajien herättelemiseksi. Maalin suulle luisteli Jari Mäyrä.

JHT:n murheet jatkuivat, kun VG 62:n kapteeni Ville Aaltonen pääsi karkuun ja voimakkaasti häirittynäkin suti kiekon maaliin. Ylivoimalla Matti Leinosen voimakas lämäri löysi tiensä verkon perille. Ylivoimaa olivat juonimassa myös Tuomas Pirttijärvi ja Tomi Gronoff. JHT sai pelata pitkät ajat viidellä kolmea vastaan. Ylivoimalla Henri Mustonen siirsi Sami Markkasen syötöstä kotijoukkueen 5-4 johtoon.

Kolmannessa erässä jatkui VG 62 jäähyily. Ehkä se johtui väsymyksestä, sillä edellisenä päivänä VG 62:lla oli tiukka ottelu kotonaan Naantalissa ja aikaisin sunnuntaiaamuna oli suunnattava keula kohti Kalajoki. VG 62 ottiottelussa peräti 12 kahden minuutin rangaistusta. JHT:n Olli Kuoppala alkaa kuntotua ja maalijyvä löytyä. Niinpä hän lisäsi junkkarijohdon 6-4:ään. Mailataituri Tomi Gronoffin jäänuoliainen upposi helposti Kimmo Wasströmin vartioimaan maaliin. Maalivahtien torjunnat olivat JHT 24 ja VG 62 43 torjuntaa.

JHT:llä on nyt koossa pelottavan hyvä jukkue. Pelaajamateriaali on riittävä ja valmentaja on alansa huippulegenda Jan Jasko. JHT on taisteleva nuori joukkue. Joukkueen taustat on kunnossa. Jännityksellä Kalajoella ja lähialueella seurataan joukkueen menestystä. Yleisöäkin kotiotteluissa on ollut keskimäärin 511. Sarjataulukossa JHT Kalajoki nousi jo neljänneksi.

Ei kommentteja: