sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Tappio voittolaukauskisassa

Kuvassa huippuvalmentaja Jan Jasko

JHT Kalajoki kärsi Imatran Ketterälle tappion Imatralla Suomisarjan ottelussa lauantaina 10.1.2008 numeroin 5-4 (2-1, 2-2, 0-1, 0-0). Ottelu ratkesi vasta voittolaukauskisassa, jossa Ketterän maalivahti Mika Norja torjui junkkarikapteeni Sami Markkasen laukauksen. Imatran Ketterän Ilkka Malkki sen sijaan pisti kiekon reppuun Toni Prittisen selän taakse. JHT:n Tomi Gronoff epäonnistui yritykseen ohittaa Ketterän maalivahti ja näin ottelu päätyi Imatra Ketterän kotivoittoon.

JHT:n maalissa aloitti Jari Mäyrä, joka pelasi ottelun kaksi ensimmäistä erää torjuntaprosentin ollessa 83,33%. Kolmanteen erään maalin suulle luisteli Toni Prittinen, joka torjui 21 laukausta, mutta joutui antautumaan maalilaukauskisassa. JHT:n puolustukseen oli palannut JHT:n oma kasvatti 28-vuotias kokenut puolustaja Marko Tuomainen. Puolustuksesta oli tästä ottelusta poissa Joni Heinonen ja armeijan leipiin siirtyneet Kalle Fors ja Henri Kärjä.
Hyökkäyspäästä olivat poissa lainassa oleva Valtteri Hotakainen, joka palaa JHT:n paitaan jo ensi viikonloppuna. Kai Yli-Untinen sen sijaan on poissa jatkossakin, koska hän suorittaa asevelvollisuuttaan. Hyökkäyksestä oli poissa myös sairalistalla oleva Tuomas Pirttijärvi.

Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi JHT:n Matti Toskala ylivoimalla. Syöttöpisteet maalista kirjattiin Matti Leinoselle ja sairastuvalta palanneelle Olli Kuoppalalle. Ketterä tasoitti ylivoimalla pelin 1-1:een Ketterän maalikuninkaan Petri Lohjalan maalilla. Erän loppupuolella Ketterän Ilkka Malmi siirsi kotijoukkueen 2-1 johtoon.

Toisen erän alussa JHT:n Henri Mustonen tasoitti Aki Sarkkilan syötöstä. JHT:n kapteeni Sami Markkanen siirsi JHT:n 2-3 johtoon Teemu Jääsken syötöstä. Ketterä tasoitti pelin minuutin kuluttua Juhani Ijäksen maalilla. Ketterän Mikko Laisi siirsi kotijoukkueen jälleen johtoon harvalukuisen yleisön (213) riemuksi tekemällä Ketterän neljännen maalin.

Kolmannen erän alussa JHT:n ykköskentän laituri Henri Mustonen tasoitti pelin Sami Markkasen ja puolustaja Teemu Jääsken esityöstä. Näin ottelun varsinainen peliaika päättyi tasanumeroihin. Edessä oli jatkoaika, jonka JHT aloitti vajaamiehisenä Niko Karhulan saatua jäähyn varsinaisen peliajan päättyessä ajassa 60.00. Jatkoajan aikana kumpikaan joukkue ei kyennyt maalintekoon, mutta ymmärrettävästi JHT:n maalivahti oli työllistetympi, koska JHT pelasi lähes puolet jatkoajasta vajaalla. JHT:llä oli ottelussa kuusi jäähyrangaistusta ja Ketterällä kaksi.

Suomisarjan muissa otteluissa KOOVEE voitti HC KeskiUusimaan numeroin 5-1 ja RoKi voitti jatkoajalla KJT TuusKin numeroin 3-2. Kiekko-Laser voitti VG 62:n numeroin 5-1 ottelussa, jossa K-Laser teki salama-alun. Vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen taululla komeilivat numerot 4-0. K-Laser on JHT-Kalajoen seuraava vastustaja.