lauantai 17. tammikuuta 2009

Matti Toskala ratkaisi

Bill Ruggeriota saatetaan pukuhuoneeseen
Ottelu on ratkennut kotivoittoon.

JHT Kalajoki voitti jännitysottelussa Oulun Kiekko-Laserin jatkoajalla maalein 3-2 (0-1, 1-1,1-0,1-0). Ratkaisumaalin laukoi esimerkillisesti uurastanut Matti Toskala jatkoajalla ajassa 60.21. Kalajoen jäähallissa nähtiin todellista lauantai-illan huumaa, sillä ottelu oli todella hyvätasoinen ja tarjosi erinomaista jääkiekkoilua. Kiekko-Laserilta petti hermo, sillä maalivahti Bill Ruggiero ei kestänyt paineita, vaan hyppäsi jäässä makaavan JHT:n kultakimpaleen Valtteri Hotakaisen niskaan sillä seurauksella, että Ruggiero poistettiin koko ottelusta pukuhuoneen puolelle. Tuomarit joutuivat saattamaan kandalaisen kuumakallen pukuhuoneeseen saakka turvatakseen muiden pelaajien turvallisuuden.

JHT:llä oli nyt pelissä mukana sairastuvalta palanneet Tuomas Pirttijärvi ja Olli Kuoppala sekä armeijasta vapautunut Janne Myllymäki. Puolustajista olivat poissa kuumesairas Markku Tiikkaja ja Kiinassa matkalla oleva Joni Heinonen. JHT:n peliasenne oli kova heti ottelun alusta alkaen. Vieraat kuitenkin pääsivät tekemään ensimmäisen maalin maalivahti Toni Prittisen maalin nurkalta ajassa 16.15, kun Henrik Juntunen pisti kiekon reppuun.

JHT:n kapteeni Sami Markkanen oli jälleen loistavassa pelivireessä ja esimerkkinä muille pelaajille. Hän on uskomaton työmyyrä ja nytkin hän painoi päälle kuin yleinen syyttäjä. Tuloksena oli Aki Sarkkilan loistavasta syötöstä varma maali ajassa 34.58.
Kiekko-Laser painoi väkisin kiekon JHT:n päätyyn eikä kiekkoa saatu purettua alueelta. Niinpä Sami Siltavirta pääsi lataamaan vastakiekkoon vapaasta paikasta ja niin kiekko oli oikeassa alakulmassa JHT:n vaalivahti Toni Prittisen selän takana. Tilanne oli 1-2.
JHT:n ykköskenttä oli asialla ajassa 47.05, kun laituri Henri Mustonen huudatti Sami Markkasen syötöstä lähes 400-päistä yleisöä. Kahden erän jälkeen tilanne oli 2-2 ja maalivahtien torjunnat olivat JHT:n Toni Prittinen 23 torjuntaa ja K-Laserin Bill Ruggiero 32 torjuntaa.

Kolmas erä oli henkien taistelua ja JHT:n nuoret pelaajat Valtteri Hotakainen ja Ville-Petteri Tirri pelasivat todella innostuneesti. Puolustaja Marko Tuomainen pelasi vahvasti samoin Teemu Jäske. Puolustus oli nyt vahvassa vedossa, sillä myös Matti Leinonen ja Perttu Niskakangas pitivät Kiekko-Laserin hyökkäjät pihdeissään. Kiekko painettiin väkisten kanadalaisvahti Bill Ruggieron maalille. Kanadalaisen hermo petti ja hän syöksyi JHT:n nuoren Valtteri Hotakaisen päälle sillä seurauksella, että Ruggiero komennettiin "suihkuun". Tätä kanukki ei meinannut millään hyväksyä tuomiota, vaan tuomarit joutuivat todella suojelemaan JHT:n pelaajia ja varmistamaan Bill Ruggieron siirtymisen pukuhuoneeseen saakka.
Ottelu oli kahden taistelevan joukkueen peliä ja kolmas erä päättyi maalittomana. Tosin K-Laser laukoi kiekon maaliin, mutta JHT:n kannalta onneksi reilun sekunnin myöhässä.

Jatkoaikaa ei ehtinyt kulua kuin 21 sekuntia, kun Matti Toskala nosti riemun kattoon Kalajoen jäähallissa. Sarjan yksi kovimmista joukkuesta Kiekko-Laser sai poistua Kalajoen jäähallista tappio niskassaan. Kiekko-Laserin Antti Kallio ei kestänyt tappiota, vaan otti pelirangaistuksen ajassa 60.21.

Ei kommentteja: